EL FESTIVAL

Som el FABA, el Festival Artístic del Barri Antic de Manresa i vam néixer l’any 2017. El FABA neix gràcies a les aliances de diversos agents del Centre Històric, units per la necessitat de dinamitzar el barri antic de Manresa.

La creació del FABA respon a dos objectius bàsics: en primer lloc, dinamitzar artística i creativament el barri. En aquest sentit volem ser no només un espai d’exhibició, sinó un projecte que aglutini, empoderi i doni veu a una comunitat creativa compromesa amb la transformació del Centre Històric de Manresa, de la ciutat i de la regió. I en segon lloc, tenim com a finalitat generar noves relacions entre els agents artístics i socials per establir un nou espai de creació a Manresa dins del recinte de l’Anònima, amb l’ànima de catalitzar el potencial artístic i social de la ciutat. 

L'EQUIP

L’equip del FABA està constituït per una assemblea dividida en diferents equips de treball, dels quals formem part professionals de la cultura, de les arts gràfiques, restauradores, equip de producció, comunicació, direcció artística, captació, administració, professionals de la moda i representants d’entitats culturals arrelades al Barri Antic. Alhora, l’equip compta puntualment amb professionals externes alineades amb els valors del festival de manera que ens permet crear sinergies amb altres agents de la ciutat.

COM ENS ORGANITZEM

TERRITORI

Manresa és una ciutat que, per diverses raons, exerceix una capitalitat a la Catalunya Central. En primer lloc, pel seu tamany, població, situació geogràfica i comunicacions. En segon, pel seu dinamisme social, econòmic i cultural. En tercer lloc, per la inquietud, talent i esperit crític de la comunitat que la representa en la ciutat i la seva zona d’influència.

ANÒNIMA

Donar veu a la base. El projecte FABA-Anònima vol donar veu a la cultura de base, a aquella que està oculta, per minoritària, per perspectiva de gènere, perquè està fora dels circuits habituals o perquè no té accés a la cultura institucional o majoritària.

Apostem per propostes artístiques de rellevància que queden fora dels circuits habituals i donem presència i assessorament a les propostes de Km.0. Alhora, incitem a la creació i la producció pròpia d’espectacles i projectes tot i potenciant la creació des d’una perspectiva compromesa socialment.

LLUM

Generació i transformació. Manresa és coneguda per la seva Llum, una llegenda que explica com un raig misteriós va transformar la ciutat i la seva economia a l’edat medieval. L’Anònima és una antiga fàbrica d’electricitat, la llum que va transformar la ciutat per segona vegada al segle XIX. Ara volem convertir-la en un generador de llum que il·lumini i un transformador que canviï de nou la ciutat, l’entorn i la regió per a benefici de tots i totes els seus habitants.

ÀNIMA CREATIVA

Teatre del Buen Retiro: l’ànima creativa. A mitjans del segle XIX, en el solar que ara ocupa l’Anònima hi havia el Teatre del Buen Retiro, un teatre d’estiu on s’exhibia teatre quan feia bon temps. És l’ànima creativa de l’Anònima, un esperit que roman en l’espai i que clama per tenir veu a través dels anys.

ESPAI SEGUR

Ens posicionem con un espai segur on no es toleraran actituds discriminatòries per motius racials, de gènere, orientació sexual i identitat i/o expressió de gènere.

Desplaça cap amunt

Vols estar al dia de tot el que passa al FABA?

Subscriu-te a la nostra newsletter!